Ryżowa Zupka
Składniki:
budyń śmietankowy
mleko ( według przepisu na opakowaniu razy dwa ;)
cukier- ok. 5 łyżek
bakalie ( opcjonalnie)
ok. 2 torebki ryżu ( po jednej na porcje)
Przygotowanie:
Budyń przygotowujemy według przepisu, z tą jednak poprawką , że dodajemy dwa razy więcej mleka - czyli ok litr , lub nieco ponad. Słodzimy, uzupełniamy bakaliami. Na koniec dorzucamy wcześniej ugotowany ryż i poddajemy temperaturze całość jeszcze ok. 15 minut, by ryż przeszedł smakiem budyniu. I gotowe. Proste? A jakże. Smaczne? Oczywiście.:)
Smacznego Głodownicy!
Mmm...zupa ryżowa smacznie wygląda :) Wypróbuje z pewnością :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam.:) Szczególnie łasuchom.;) Sama zjadłam chyba z trzy miseczki...
Usuń